Lensin Vuelingin koneella Barcelonasta Malagaan. Aikataulun mukaan lennon oli tarkoitus lähteä aamulla kello 7.10, mutta jonotimme vielä vaille seitsemän terminaalissa, josta yksi bussi kyyditsi matkustajia koneeseen. Tästä johtuen lento myöhästyi aikataulusta noin 40 minuuttia. Onneksi lentomatka Barcelonasta kestää vain puolitoista tuntia.

Lentokentältä pääsee kätevästi junalla Malagaan ja Fuengirolaan. Lippuja saa juna-aseman automaatista. Yksisuuntainen lippu Torremolinosiin maksaa 1,80 euroa, ei siis paha.

Yövyin neljä vuorokautta Residence Torremolinos Stella Polaris -hotellissa. Sisäänkirjautuminen hotelliin alkaa normaalisti kello 14. Olin rinkkani kanssa respan tiskillä kärkkymässä huonetta jo kello 11. Onnekseni sain avaimen ja pääsin asettumaan taloksi sekä suuntaamaan samantien rannalle. Sitä vartenhan tänne oli tultu.

Tilavasta kahden hengen huoneesta löytyy ilmastointi sekä pieni keittonurkkaus jääkaapilla, mikrolla ja keittolevyllä. Parvekkeelta avautuvat näkymät uima-altaalle ja merelle. Ilmainen wifi sisältyy myös hintaan, mutta Stella Polariksessa se vasta hidas olikin. Kuvia ei saanut ladattua ollenkaan, jollei herännyt esimerkiksi viideltä, niin kuin eräänä aamuna heräsin. Silloin sain peräti neljä kuvaa ladattua Pariisi-juttuuni. Muuna aikana, ei toivoakaan.

Toinen, mikä saa moitteita, oli sänky. Se oli niin kova, että tuntui kuin olisi nukkunut paljaalla lattialla. Onneksi kaapista löytyi pari paksumpaa peittoa, jotka taittelin patjan päälle ja lopputulos oli hieman miellyttävämpi.

Viivyin hotellissa neljä vuorokautta eikä huonesiivousta tehty koko aikana. Rannalta kulkeutui varvastossuissa hienoa hiekkaa joka paikkaan. Lähtöä edeltävänä päivänä siivooja oli käynyt ystävällisesti vaihtamassa pyyhkeet ja tuonut lisää vessapaperia, mutta hiekka oli ja pysyi.

Merivesi oli jo yllättävän viileää, mutta se myös virkisti mukavasti, kun oli aikansa paahtanut itseään auringossa. Hotellin allasalueesta en pysty sanomaan juuta enkä jaata, koska en viettänyt siellä aikaani. Hyvin näytti kuitenkin aurinkotuolit täyttyvän heti aamusta ja ainakin lapsiperheet tuntuivat viihtyvän altaalla.

Jos malttaa herätä aamulla aikaisin ja suunnata rantaan, saa tilaisuuden nähdä, kun kalastajat palaavat mereltä kalasaaleineen. Tästä saaliista voi herkutella vaikkapa lounasaikaan rantaravintolassa.

RANNALTA MUSEO PICASSOON

Jottei menisi vallan auringossa makaamiseksi, piipahtin seuraavana päivänä junalla Malagan keskustassa. Lippu Torremolinosista Malagaan maksaa 2,50 euroa ja junamatka kestää reilu puoli tuntia pysähdyksineen.

Malagaan päästyäni kävelin juna-asemalta ensimmäiseksi vanhassa kaupungissa sijaitsevaan terassiravintolaan ja nautin lounaaksi herkullista paellaa.

Lounaan jälkeen jatkoin Museo Picassoon, joka sijaitsee vuonna 1542 rakennetusta Palacio de Buenavistassa, tuomiokirkon lähellä, Calle San Augustin -kadun varrellaTämä 1600-luvulla rakennettu renesanssirakennus luo hienot puitteet Picasson noin 200 teokselle.

Museo Picassosta jatkoin vielä Plaza de la Merced -aukion laidalla sijaitsevaan Casa Natal Picassoon eli Pablo Picasson kotitaloon, joka toimii nykyisin pienimuotoisena museona. Museossa on esillä lokakuun alkupuolelle jatkuva väliaikainen Picasso: El canto de los signos -näyttely.

Lähtöä edeltävän päivän vietin rannalla aamusta iltaan, otin auringosta kaiken irti ja nautin myöhäiseksi lounaaksi tapaksia. Nyt on akut taas ladattu vähäksi aikaa Suomen lyheneviä päiviä ja syksyä varten.

Mukava reppureissaajan rantaloma Malagassa, jossa saa nauttia lähes varmoista aurinkopäivistä ja joita itsekin tulin tänne hakemaan. Viimeinen etappi jatkuu vielä Vuelingin lennolla kolmeksi vuorokaudeksi Barcelonaan, joten matka kohti uusia seikkailuja saattoi jälleen alkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: