Jäin aamupalapöydässä pohtimaan elämääni kiinteästi liittyviä monen monituisia listoja. On kauppalistaa, to do -listaa, muistamislistaa, matkalle mukaan -listaa, luettavat kirjat -listaa, italian sanoja ja fraaseja -listaa…

Uusimpana ja hauskimpana esimerkkinä listoista on elämääni rantautunut Anja Snellmanin kirjasta Antautuminen kivojen, pelkojen, surullisten, helpottavien, lempisanojen, häpeiden, oleellisten, vihlovien viitekehysten, mahdottomien, turvapaikkojen, jumien sekä märehtimisten ja mielihyvien -listat.

Säännöllisin väliajoin listaan elämääni liittyviä asioita näille listoille ja tämän äärellä puuhastelin tänäkin aamuna. Muutamia näistä haluan jakaa kanssasi.

KIVOJEN listasta tuli pitkä – maanantai, kiireetön aamu, meditointi, uudet lakanat sängyssä, päivän lehti, oma koira, koti, italian opiskelu, kirjat, kirjoittaminen, saliharjoittelu, fillarointi, syksyn värit, vuorotteluvapaa, musiikki, päiväkirja, matkustelu, luonto, takkatuli, oma aika, meri, aurinko, valo, smoothie.

PELKOJEN listalle pääsivät ikäkriisi ja kuolema.

SURULLISTEN listalta löytyvät koulukiusaaminen, yksinäiset lapset, yksinäiset vanhukset, vanhusten kohtelu, kaltoin kohdellut eläimet.

HELPOTTAVIIN listautui vuorotteluvapaa, valo, astianpesukone, kun tilille tulee rahaa ja saa laskut maksettua, lukulasit, lasi viiniä ja hyvä ruoka, uni.

LEMPISANOJEN lista: kesä, loma, vapaa, aurinko, rakas, tuuli, meri, poutapilvi, hellä, päiväunet.

HÄPEIDEN listalle kertyi ruoka hampaiden välissä, nöyryyttävät sanat, mitätöiminen, revityt kynsinauhat, liukastuminen.

OLEELLISTEN listalle pääsivät mukaan oma tila, oma aika, matkustelu, lukeminen, kirjoittaminen, kuntosali, fillarointi, uni, koira, luonto, valo, muistikirjat, musiikki, aurinko, vapaus, meri, elokuvat.

Tämä on kivaa! Kokeile vaikka. Hauska nähdä, mitä tärkeitä ja oleellisia asioita omalle listalle kertyy. Puolen vuoden kuluttua voit kirjoittaa uudet listat ja verrata, onko tilalle tullut jotakin uutta tai onko jokin tunne joltakin listalta helpottanut tai väistynyt kokonaan sivuun.

Kivaa maanantaita! Nautitaan pienistä, mukavista asioista. Merkillisten listojen avulla elämä asettuu merkillisellä tavalla juuri sille omalle paikalleen, missä sen juuri sillä hetkellä kuuluukin olla.

Save

Save

Save

Save

Save

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: