Kesälomalla täytyy viettää vähintään yksi Helsinkipäivä, se on ihan must! Silloin suunnataan keskustaan ja Leevi 11 v. pääsee mukaan, luonnollisesti.

Päivä oli upea, aurinko paistoi ja vihdoin tarkeni kesämekolla! Menimme junalla, koska halusin, että Leevi saa pitkästä aikaa matkustaa julkisilla.

IMG_7134.JPG

Ensimmäisenä halusin kokea Katajanokan maailmanpyörän. Kärsin korkeanpaikankammosta ja halusin ravistella pelkoani kokemalla SkyWheelin. Määrätietoisesti marssin lippuluukulle ja tiedustelin, pääseekö pikkukoira myös kyytiin. Lupasivat, että kyllä pääsee, mutta koiria varten on varattu oma koppi, johon meidät ohjataan.

Siellä sitä keikuimme yläilmoissa ja ihailimme kesäistä kaupunkia alapuolellamme. Minä sen, mitä peloltani kykenin katselemaan. Alaspäin tullessa tunne hieman helpotti ja kykenin jopa nauttimaan maisemista. SkyWheel pyöri kolme kertaa ympäri ja takaisin ”lähtölaiturille” saavuttaessa minulla oli jo voittajafiilis. Uskalsin!

SkyWheelista suuntasimme kaupunkipyörille, jotka ovat tänä kesänä rantautuneet Helsinkiin. Pyöräasemia on kattavasti ympäri kaupunkia ja meitä lähin löytyi Kauppatorilta. Hieman meni aikaa sovitellessa Leeviä pyörän etukoriin ja selvittäessä, kuinka pyörät saa lukitusta pyöräparkista liikenteeseen, mutta pian sitä jo viiletettiin Kaivopuiston rantaviivaa kohti Hernesaarta.

Kaupunkipyörällä on mahdollista fillaroida yksittäisiä, enintään 30 minuutin mittaisia matkoja niin paljon kuin haluaa, ylimenevästä ajasta veloitetaan erikseen.

Leevi sopeutui tilanteeseen hienosti ja herätti ansaittua huomiota istuessaan coolisti fillarin etukorissa ja nauttien silminnähden vauhdin hurmasta. Poljimme Merisatamanrantaan, jätimme pyörät asemalle ja jatkoimme kävellen Café Caruseliin.

Café Carusel on koiraystävällinen ravintola ja koirat ovat tervetulleita myös sisälle, kunhan karvainen ystävä malttaa pysyä tuolin sijasta lattialla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, joten suuntasimme terassille nauttimaan lasilliset cavaa.

Lounaslistalta valitsin savulohisalaatin, joka oli runsas ja hyvänmakuinen, vaikka hieman kävi kateeksi lohipizza, jonka Markku tilasi itselleen. Olen yrittänyt noudattaa viljatonta ruokavaliota, joten pizza täytyi jättää väliin. Vasta jälkeenpäin huomasin, että ravintolasta olisi saanut myös gluteenitonta pizzaa.

Pizzasta vielä sivuhuomatuksena, että valmistin kotona ensimmäistä kertaa kukkakaalipizzaa. Valitettavasti se ei oikein tuntunut uppoavan perheelleni. Pohja jäi hieman löysäksi ja jos sitä olisi pitänyt pidempään uunissa, lopputulos olisi saattanut olla parempi.

Terassilta lähtiessämme Leevi poikkesi vielä Caruselin rannassa uimassa. Siitä kävelimme takaisin kaupunkipyöräasemalle, poimimme fillarit telineestä ja ajelimme Hernesaaren kautta Kauppatorille, jonka pyöräparkkiin pyörät palautimme. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Hienoa, että kaupunkipyörät ovat vihdoin rantautuneet Helsinkiin ja tämä kokeilu näyttää onnistuvan paremmin kuin muutama vuosi sitten ensimmäisten kaupunkifillarien suhteen. Ainakin pyöriä nyt huolletaan päivittäin ja se, jos mikä, on tärkeää, että toiminta pyörii kunnolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsinki on hieno kesäkaupunki, jossa on erityinen, oma tunnelmansa. Kaupungilla on mukavaa viettää kiireetöntä kesäpäivää, katsella ihmisiä ja arkkitehtuuria, jota ei yleensä huomaa, kun syksyisin ja talvisin painelee kadulla kumarassa eteenpäin ja vettä tai räntää ripsii taivaalta.

Esplanadin puistosta löytyi myös japanilaisen nykytaitelijan Yayoi Kusaman taideistallaatio Ascension of Polka Dots on the Trees (Pilkkujen nousu puihin), jossa puut ovat kääriytyneet kankaisiin. Kusamalla on Taidepalatsissa lokakuussa oma näyttelynsä, johon ajattelin vuorotteluvapaallani perehtyä tarkemmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Yayoi Kusaman Ascension of Polka Dots on the Trees (Pilkkujen nousu puihin).

Helsinki on hieno kaupunki ympäri vuoden, mutta erityisen upea se on kesällä, kun kaupunki on pullollaan nähtävää ja koettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: