Paluumatkalla asuntomessuilta jäimme yhdeksi yöksi Tampereelle tarkoituksena katsastaa Ron Mueckin näyttely Sara Hildénin taidemuseossa. Mueckin yli viisi metriä korkean The Boyn olimmekin nähneet ARoSissa (lue lisää Tanska-jutustani).

IMG_6325.jpg
Ron Mueckin The Boy, ARoS, Aarhus 2016.

Illalla poikkesimme japanilaiseen Ravintola Marusekiin testaamaan sushiburgerit, jotka bongasin netistä, kun Tampereen suuntaan ajaessamme mietimme, mihin menisimme syömään. En ollut koskaan maistanut, saati kuullut, sushiburgereista, joten tämä oli pakko kokea!

Sushiburgerissa normisämpylä on korvattu riisikakulla, välissä valitsemasi täytteet. Listalta löytyi tonnikala- tai lohiavocadotäytevaihtoehdot. Testasin lohiavocadoburgerin. Burgerissa oli käytetty sopivasti wasabia tuomaan siihen lisää potkua, muuten makuelämys olisi jäänyt ehkä hieman vaisuksi.

Kannatti testata, mutta kyllä sushit ovat kuitenkin se minun juttuni.

IMG_7067

Yövyimme Scandic Tampere Stationissa. Kiva, moderni hotelli juna-aseman vieressä. Vastapäätä hotellia oli työmaa, mutta onneksi siellä ei ainakaan näin heinäkuussa töitä aloitettu heti seitsemältä ja saimme nukkua niin pitkään kuin unta riitti.

Hotellin aamupalalla yritin löytää seisovasta itselleni pöydästä syötävää, koska olin juuri siirtynyt viljattomaan, maidottomaan ja sokerittomaan ruokavalioon. Löysin munakokkelia ja keitettyjä kananmunia sekä kasviksia ja hedelmiä. Niistä saikin oikein maittavan aamupalan, jolla jaksoi pitkälle iltapäivään.

SARA HILDÉN

Aamiaiselta suuntasimme bussilla Särkänniemeen, Sara Hildénin taidemuseoon. Ron Mueckin näyttely Tampereella on pieni, esillä on kymmenen hänen työtään. Näyttelyssä on esillä myös Mueckin työskentelyä kuvaava valokuvasarja sekä Gautier Deblonden elokuva Still Life: Ron Mueck at Work. Erityisesti pidin tästä elokuvasta, joka onnistuneesti valotti, kuinka monta työvaihetta veistosten tekemiseen sisältyy. Kannattaa käydä katsomassa! Näyttely jatkuu Tampereella lokakuun puoleen väliin saakka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ron Mueck, Sara Hildénin taidemuseo, Tampere 2016.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FAA

Sara Hildénistä jatkoimme Finlaysonin Art Areaan (FAA). Kansainvälinen kuvataidetapahtuma on ilmainen ja taidetta on ripoteltu sinne tänne ulos ja sisätiloihin Finlaysonin alueelle.

Finnpark Plevnan ulkoseinällä oli esillä valokuvaaja Marja Pirilän Milavida/Nottbeck.

TAMK:n kuvataideopiskelijat maalasivat Finlaysonin designkankaiden kuoseja sisäpihojen betonille teemana Värikäs Finlayson. Hieno idea elävöittää asfalttipihoja! Itse ainakin toivoisin, että ”kankaat” jäävät paikoilleen senkin jälkeen, kun näyttely päättyy 28.8.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pekka Jylhän veistosinstallaatio Kukkataivas – urbaanit kukat Väinö Linnan aukiolla käsittelee ihmisen monitahoista suhdetta luontoon ja moderniin kulttuuriin. 

Venäläisen Tanya Akhmetgalievan teoksissa yhdistyvät maalaus, grafiikka ja ompelu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaisaleena Halisen Dagen efter ja Liputuspäivä.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: