Paluumatkalla asuntomessuilta jäimme yhdeksi yöksi Tampereelle tarkoituksena katsastaa Ron Mueckin näyttely Sara Hildénin taidemuseossa. Mueckin yli viisi metriä korkean The Boyn olimmekin nähneet ARoSissa (lue lisää Tanska-jutustani).

Illalla poikkesimme japanilaiseen Ravintola Marusekiin testaamaan sushiburgerit, jotka bongasin netistä, kun Tampereen suuntaan ajaessamme mietimme, mihin menisimme syömään. En ollut koskaan maistanut, saati kuullut, sushiburgereista, joten tämä oli pakko kokea!
Sushiburgerissa normisämpylä on korvattu riisikakulla, välissä valitsemasi täytteet. Listalta löytyi tonnikala- tai lohiavocadotäytevaihtoehdot. Testasin lohiavocadoburgerin. Burgerissa oli käytetty sopivasti wasabia tuomaan siihen lisää potkua, muuten makuelämys olisi jäänyt ehkä hieman vaisuksi.
Kannatti testata, mutta kyllä sushit ovat kuitenkin se minun juttuni.

Yövyimme Scandic Tampere Stationissa. Kiva, moderni hotelli juna-aseman vieressä. Vastapäätä hotellia oli työmaa, mutta onneksi siellä ei ainakaan näin heinäkuussa töitä aloitettu heti seitsemältä ja saimme nukkua niin pitkään kuin unta riitti.
Hotellin aamupalalla yritin löytää seisovasta itselleni pöydästä syötävää, koska olin juuri siirtynyt viljattomaan, maidottomaan ja sokerittomaan ruokavalioon. Löysin munakokkelia ja keitettyjä kananmunia sekä kasviksia ja hedelmiä. Niistä saikin oikein maittavan aamupalan, jolla jaksoi pitkälle iltapäivään.
SARA HILDÉN
Aamiaiselta suuntasimme bussilla Särkänniemeen, Sara Hildénin taidemuseoon. Ron Mueckin näyttely Tampereella on pieni, esillä on kymmenen hänen työtään. Näyttelyssä on esillä myös Mueckin työskentelyä kuvaava valokuvasarja sekä Gautier Deblonden elokuva Still Life: Ron Mueck at Work. Erityisesti pidin tästä elokuvasta, joka onnistuneesti valotti, kuinka monta työvaihetta veistosten tekemiseen sisältyy. Kannattaa käydä katsomassa! Näyttely jatkuu Tampereella lokakuun puoleen väliin saakka.


FAA
Sara Hildénistä jatkoimme Finlaysonin Art Areaan (FAA). Kansainvälinen kuvataidetapahtuma on ilmainen ja taidetta on ripoteltu sinne tänne ulos ja sisätiloihin Finlaysonin alueelle.
Finnpark Plevnan ulkoseinällä oli esillä valokuvaaja Marja Pirilän Milavida/Nottbeck.
TAMK:n kuvataideopiskelijat maalasivat Finlaysonin designkankaiden kuoseja sisäpihojen betonille teemana Värikäs Finlayson. Hieno idea elävöittää asfalttipihoja! Itse ainakin toivoisin, että ”kankaat” jäävät paikoilleen senkin jälkeen, kun näyttely päättyy 28.8.

Pekka Jylhän veistosinstallaatio Kukkataivas – urbaanit kukat Väinö Linnan aukiolla käsittelee ihmisen monitahoista suhdetta luontoon ja moderniin kulttuuriin.
Venäläisen Tanya Akhmetgalievan teoksissa yhdistyvät maalaus, grafiikka ja ompelu.

Kaisaleena Halisen Dagen efter ja Liputuspäivä.