Osallistuin tämän vuoden viimeiselle Galleriakeskiviikkokierrokselle. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta, mutta eipä jäänyt viimeiseksi, niin paljon pidin tapahtumasta. Galleriakeskiviikko järjestetään kuusi kertaa vuodessa; kolme syksyllä ja kolme keväällä, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkoiltana. Tapahtuman ideana on, että osa taidegallerioista pitää ovensa auki pidempään, jolloin kaupunkilaisten on helppoa poiketa paikalle.

Galleriakeskiviikkokierrokset ovat jatkuneet Helsingissä nyt pari vuotta. Idean kehitti Yhteismaan ja Galleriakeskiviikon perustaja Jaakko Blomberg, joka Lontoossa käydessään osallistui samantapaiseen First Thursdays -tapahtumaan. Blomberg sai tästä ajatuksen, että samantapaista toimintaa voisi tuoda myös Suomeen, sillä aika monelle kaupunkilaiselle on iso kynnys poiketa gallerioihin. Mielestäni Blombergin idea on loistava! Hienoa, että tällainen tapahtuma on rantautunut Helsinkiin.

Galleriakeskiviikon kohteista ja aikataulusta saa tietoa esimerkiksi facebookista. Kierrokselle on mahdollista osallistua missä vaiheessa iltaa itselle parhaiten sopii. Galleriakierroksella on vetäjä, joka huolehtii aikataulusta ja kertoo gallerioissa meneillään olevista näyttelyistä. Paikalla saattaa olla myös itse taiteilija kertomassa töistään. Tämän kertaisella kierroksella oli mukana seitsemän galleriaa. Itse katsastin niistä kuusi.

FORUM BOX

Galleriakierros starttasi Ruoholahdenrannan Forum Boxista, jossa on esillä kuvanveistäjä Pekka Pitkäsen Kohti ikiaikaisen arvoitusta -näyttely. Forum Boxin tilat soveltuvat erinomaisesti Pitkäsen kalevalaistyyppisten kookkaiden, rouheiden töiden näyttämöksi. Näyttely jatkuu Forum Boxissa 20.11. asti.

 GALLERIA PIRKKO-LIISA TOPELIUS

Forum Boxista matka jatkui Hietalahdenrantaan ja Galleria Pirkko-Liisa Topeliukseen, jossa on esillä Moosa Myllykankaan Takaumia -teoksia vielä tämän viikon ajan.

Myllykankaan mies kuoli yllättäen vuoden 2013 alussa ja esillä oleva näyttely on taiteilijan reflektioita viimeiseltä kolmelta vuodelta sekä ajalta ennen miehen kuolemaa. Myllykangas on jatkanut Matkalla -näyttelyn teoksia. Teokset ovat saaneet uusia muotoja ja nimet ovat myös muuttuneet. Näyttelyssä on mukana myös taiteilijan uusia teoksia tältä vuodelta.

Minulle on usein sanottu että ihmiselle ei anneta enemmän kuin hän jaksaa kantaa. Joskus tuo hokema tuntui irvokkaalta ja vihasin sitä. Jokainen haluaisi että elämän matka olisi tasaista ja turvallista. Ennalta arvaamattomat tapahtumat muuttavat elämämme hetkessä ja silti matkan on jatkuttava.

– Moosa Myllykangas

EXHIBITION LABORATORY

Kolmantena vuorossa oli Exhibition Laboratory Merimiehenkadulla, joka oli itselleni uusi paikka, johon ei todennäköisesti olisi tullut poikettua ilman Galleriakeskiviikkoa. Taideyliopiston Kuvataideakatemian Exhibition Laboratory on taiteiden ja tieteiden välinen nykytaiteen keskus. Toiminta on avointa opiskelijoille, tutkijoille, taiteilijoille ja muille taidealan ammattilaisille suurta yleisöä unohtamatta.

Anni Laakson, Jaana Kokon ja Henna-Riikka Halosen Aukkoja ja katkoksia –näyttely päättyi 6. marraskuuta.

PROJECT ROOM

Project Roomissa Lönnrotinkadulla esitellään Kuvataideakatemiassa opiskelevien nuorten taiteilijoiden opinnäytetöitä. Töiden tarkoituksena on avartaa katsojan näkemyksiä taiteesta ja taiteen tekemisestä. Opinnäytenäyttelyt ovat osa maisteriopiskelijoiden valmistusmisprosessia.

img_3160

GALLERIA KATARIINA

Galleria Katariina Kalevankadulla esitteli Outi Ahon teoksia Piirroksia ei-kenenkään maasta. Taiteilija oli myös paikalla. Ahon teokset rakentuvat hyvin tarkoista viiva-, linja- ja pistekuvioista. Näitä äärimmäisen hienoja ja herkkiä töitä on pakko katsoa hyvin läheltä. Näyttely jatkuu vielä 13.11. asti.

img_3163

GALLERIA BRONDA

Galleria Brondassa Annankadulla oli esillä Kai Savelsbergin maalauksia. Esillä oli 44 hänen työtään ja seinät olivat täynnä pieniä ja suuria teoksia, joukossa myös luonnoksia. Hieno näyttely, löysin joukosta monta omaa suosikkia. Näyttely päättyi 6.11.

Kierroksen viimeisenä oli vielä vuorossa Galleria Sculptor, johon en itse enää osallistunut. Galleriakeskiviikko jatkuu jälleen ensi vuonna. Sinne siis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: