Kivalla päivällä en nyt tarkoita Yhdysvaltojen presidentinvaalin lopputulosta ja Donald Trumpin voittoa. En. Tuloksessa riittää pureskeltavaa vielä pitkään ja nähtäväksi jää, millainen vaikutus uudella presidentillä on tulevaisuudessa koko maailmaan.

TALVI TULI, TILAAMATTA

Pääkaupunkiseutu on hukkumassa lumeen. Lunta on kaikkialla. Maisema on kaunis ja liikenne sekaisin. Uhmasin pyryä ja suuntasin julkisilla keskustaan. Bussi kulki normaalisti, junavuoroja oli peruttu iltapäivästä alkaen, mutta puolen päivän aikaan pääsi vielä sujuvasti keskustaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TÄMÄN JÄLKEEN

Kävin elokuvissa katsomassa ranskalaisen Mia Hansen-Løven käsikirjoittaman ja ohjaaman Tämän jälkeen. Keskellä arkipäivää elokuvissa käynnissä on oma tunnelmansa. Se on eräänlainen irtiotto arjesta – toiset pakertavat työpäivää ja täällä minä istun pimeässä leffateatterissa uppoutuen elokuvan maailmaan.

screen-shot-2016-11-09-at-14-19-48

Lahjakas ja eteerinen Isabelle Huppert on nappivalinta Nathalien rooliin. Tarina kertoo filosofian opettajasta, jonka avioliitto on jatkunut 25 vuotta. Eräänä päivänä kaikki kuitenkin muuttuu, kun aviomies ilmoittaa rakastuneensa toiseen naiseen ja muuttavansa tämän luokse. ”Luulin että sinä rakastaisit minua aina”, Nathalie vastaa miehelleen. Miehen lähtö näkyy konkreettisesti myös asunnon kirjahyllyissä, jotka puolittain tyhjenevät tämän vietyä omansa.

Natalien elämän keskiössä ovat myös hänen sairas äitinsä sekä opettajan uransa. Avioliitto päättyy, äiti kuolee ja lapset aikuistuneet. Natalie huomaa olevansa vapaa, mutta äkillinen vapaus tuntuukin vaikealta, surulliselta. Hän suree menetyksiään hiljaisesti ja toteaa yli nelikymppisten naisten olevan kuin jätettä. Tämän jälkeen on hieno elokuva, joka kannattaa käydä katsomassa, jos se on vielä näkemättä.

ELLUN KANAT JA RAKKAUS

Poikkesin Ellun Kanojen toimistolla. Bongasin Twitteristä heidän twiittinsä Rakkaus-kirjasta, joka kuuluu Ellun Kanojen Ajatushautomon väitekirjasarjaan. Mitä tapahtuu huomenna rakkaudelle -kirjassa mukana muun muassa Anja Snellman, Katja Kallio, Tuomas Enbuske, Kirsi Piha ja Hilkka Olkinuora. Kirjan voi noutaa Ellun Kanojen toimistolta Unioninkadulta perjantaihin 11.11. saakka. 15 euron tuotto menee HelsinkiMissiolle. Hyvä isänpäivälahjaidea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KATAJANOKAN MERIKYLPYLÄ

Kävin katsomassa myös Katajanokan hiljattain avatun merikylpylän, Allas Sea Poolin. Lämmitetyt altaat höyrysivät lumisessa maisemassa. Muutama rohkea talviuimari pipo päässä ja paljain jaloin paineli uimaan. Minä tyydyin muutaman ihmettelevän turistin kanssa katselemaan.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uimalan vierestä löytyy talvellakin avoinna oleva Pool Café and Bar, jossa kävin testaamassa mansikkabanaani-inkiväärismoothien. Kahvilasta löytyy terassilämmittimet ja hyvin tarkeni ilman takkia. Kesällä miljöö on tietysti vielä upeampi.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hienoa, että Helsingistä löytyy monta uutta, kivaa juttua. Saapa nähdä, saadaanko tulevaisuudessa myös Guggenheim tähän lähistölle ihastuttamaan, tai vihastuttamaan.

Save

Save

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: