Se, mitä sinulle elämässäsi tapahtuu, ei määritä sinua niin paljon kuin se, millaisen merkityksen tapahtumille annat. Sinä olet tarina.

– Unna Lehtipuu

Toiseksi viimeistä viedään, mutta tammikuun loppuun on vielä aikaa. Kirjoitan tätä VV5-päivitystäni Teneriffalla. On aikainen aamu, hotellin aamiaisravintolasta kantautuu meditoivaa musiikkia, astiat helisevät, vesi solisee uima-altaalla. Aurinko on pilvessä, yöllä on satanut vettä. Pilvisestä säästä huolimatta täällä on valoa ja lämpöä, joka Suomesta tähän vuodenaikaan puuttuu. Valo tekee hyvää, se hoitaa ja vahvistaa, siitä saa energiaa.

Vuorotteluvapaani on ollut oma matkani monella tapaa. Siihen on sisältynyt konkreettisia matkoja, mutta myös matkaa sisäänpäin, itseeni ja omaan elämääni. Olen miettinyt valintojani, mihin ne ovat minut tänä päivänä johdattaneet ja mihin suuntaan haluan matkaani jatkaa.

Vuorotteluvapaa on osoittautunut yhdeksi elämäni parhaista päätöksistä ja tähän aikaan sisältyvät kokemukset säilyvät muistoissani lopun elämääni. Olen kokenut johdatusta, joka on ollut hyvin mykistävää. Se on tuonut orastavaa uutta elämääni ja aika näyttää, mihin suuntaan uusi polku johdattaa.

Olen oppinut, että rohkeus kuunnella itseään ja unelmiaan tuo myös rohkeuden ja määrätietoisuuden kulkea omaa polkuaan. Ei siihen tarvita rahaa, se kasvattaa pääomaa sisältä ulospäin. Elämä on tässä ja nyt, ja kuten Unna Lehtipuu kirjassaan Timanttipesula kirjoittaa:

Se, mitä meille oikeasti tapahtuu, ei määritä meitä niin paljon kuin se, millaisen merkityksen me tapahtumille ja niiden opetuksille annamme. Siitä syntyy elämämme juoni ja tarkoitus. Siksi hetket ovat niin ratkaisevia. Ajatus kuolemasta juoksee kannoilla kuin apulaisohjaaja muistuttamassa, että pidä kiirettä juonenkulkujen kehittelyssä ja hetken rakentamisessa, sillä tarina myös loppuu joskus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: