NYKYAIKAA ETSIMÄSSÄ 12.10.2016–8.1.2017

Poikkesin viime hetkellä EMMAn Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn ensimmäiseen katselmukseen, joka päättyy tulevana sunnuntaina. Näyttely perustuu kirjailija, kulttuuriajattelija Olavi Paavolaisen esseekokoelmaan (1929), joka käsittelee modernin ihmisen kokemusta modernissa maailmassa.

Näyttelyn teemoja ovat The New MeDigital Mankind ja Nature Kingdom ja teemat visualisoivat ihmisen suhdetta itseensä, muihin ihmisiin sekä ympäristöön. Esillä on 22 nykytaiteilijan teoksia Suomesta ja ulkomailta aina perinteisestä taiteesta video- ja tilainstallaatioihin.

Nykyaikaa etsimässä -näyttelysarja toistuu kolmen-neljän vuoden välein. Sarja pyrkii avaamaan tulevaisuuden näkymiä taiteen kautta ja herättämään keskustelua ihmisen vaikutusmahdollisuuksista globaalissa digimaailmassa.

Näyttely jatkuu vielä pari päivää, joten EMMAan kannattaa poiketa. Kokosin tähän teoksia, jotka puhuttelivat itseäni.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KOSKETUS 19.11.2014–19.3.2017

Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn yhteydessä on esillä myös Saastamoisen säätiön uudistunut kokoelmanäyttely Kosketus. Näyttelyn teemana on ihmisyys ja se koostuu kolmesta osasta: Ihminen, tila ja kohtaaminenIhminen, identiteetti ja keho sekä Ihminen ja valta. Hieno näyttely tämäkin! Tässä muutamia töitä makusteltavaksi.

WEEGEE-talossa saa helposti vierähtämään tunnin jos toisenkin. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy EMMA Shop, jossa myynnissä kirjoja, julisteita, kortteja, vihkoja, koruja lahjaksi tai ihan vain itselle. Sisäänkäynnin lähellä sijaitsee myös viihtyisä SIS. Deli+Café, josta saa lounasta ja pikkupurtavaa. WEEGEE-talossa sijaitsee myös Espoon kaupunginmuseo KAMU, Lelumuseo ja Kellomuseo.

Toivottavasti pian saadaan myös uusi Länsimetro kulkemaan Helsingin ja Espoon väliä, jolloin WEEGEE-taloonkin pääsee keskustasta kätevästi metrolla. Kyllä sitä onkin saatu odottaa!

NÄYTTELYKESKUS WEEGEE
Ahertajantie 5
Tapiola, Espoo
weegeenayttelykeskus.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: