Alkoi jo epäusko ja hieman epätoivokin Länsimetron valmistumisesta vaivata, kun projekti kesti ja kesti. Mutta ihmeiden aika ei ollut ohi. Hartaasti odotettu päivä valkeni viimein lauantaina 18.11., kun Länsimetro aloitti liikennöintinsä Matinkylän asemalta aikaisin aamulla kello 5.09.

En ollut ensimmäisten joukossa, enkä kokenut uutta metroa koko avajaispäivänä, mutta jo sunnuntaina kuljimme metrolla Lauttasaaresta Kamppiin ja on se kätevä – kokonaista neljä minuuttia ja olimme Kampissa!

LAUTTASAARI

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MATINKYLÄ

Toinen kerta metroajelulle järjestyi sunnuntaina 26.11. Tällä kertaa lähdimme liikkeelle Matinkylästä, joka on Länsimetron tämän hetkinen päätepysäkki. Pysähdyimme ennen Tapiolaa myös Niittykummussa ja Urheilupuistossa. Vielä jäivät Aalto-yliopisto, Keilaniemi ja Koivusaari kokematta.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TAPIOLA

Tapiolan metroaseman maamerkkinä on Espoon modernin taiteen museo Emman julkistama ja taitelija Kim Simonssonin toteuttama pronssinen veistos Emma jättää jäljen.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

URHEILUPUISTO

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NIITTYKUMPU

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uudet metroasemat peittoavat Helsingin vanhat asemat mennen tulleen! Asemien suunnitteluun on panostettu huolella, jokainen on asema yksilöllinen oma maamerkkinsä. Erityisesti pidän valaistusratkaisuista Lauttasaaressa, Tapiolassa, Urheilupuistossa ja Matinkylässä. Näiden rinnalla Niittykummun asema on ihmeen vaisu vaikka seinistä väriä löytyykin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: