Marraskuun loppua viedään. Ulkona vihmoo vettä, on pimeää, lämpöasteita tasan yksi. Tänä talvena ei matkusteta aurinkoon, joten täytyy muistella aiempia matkoja ja paistatella hetki menneissä lomatunnelmissa. Aloitetaan Amsterdamista.

Ensimmäinen tutustumiseni Amsterdamiin tapahtui vuorotteluvapaallani 2016. Tästä omasta matkasta kirjoitin blogissani Lumoava Amsterdam. Ihastuin kaupunkiin niin paljon, että sinne oli päästävä uudelleen.

KEUKENHOF

Tänä keväänä halusin kokea Keukenhofin tulppaanit. Tulppaanipuisto sijaitsee Lissessä, noin puolen tunnin matkan päässä Amsterdamista. Sinne pääsee kätevästi bussikuljetuksella tai juna+bussi-yhdistelmällä, josta jälkimmäistä käytimme. Menimme ensin junalla Schipolin lentoasemalle ja sieltä hankimme combiliput, jotka sisältävät kuljetuksen ja sisäänpääsyn puutarhaan.

Enpä ollut aiemmin kokenut vastaavaa tulppaaniloistoa yhdellä kertaa! Silmä meinasi turtua tähän loputtomaan kauneuteen, sillä puisto on laaja ja tulppaaneita on joka puolella miljoonittain. Siitä huolimatta, jos ja kun matkustat Hollantiin – matkusta keväällä ja käy kokemassa tulppaanit!

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PARK HOTEL AMSTERDAM

Yövyimme kolme yötä Park Hotel Amsterdamissa. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä museokorttelista. Hotelli oli viihtyisä ja rauhallinen. Yläkerran lattiaan asti ulottuvista ikkunoista oli mukava seurata kadun vilinää aamuisin..

 • IMG_5941
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VUOKRAFILLARI

Polkupyörä on ehdottomasti paras menopeli, jolla kokea tämä värikäs ja rento kaupunki. Vuokrauspaikkoja löytyy helposti ympäri kaupunkia ja pyörän vuokraaminen on helpooa. Vuokrasimme omat pyörämme Black Bikes’lta ja kolmen vuorokauden vuokrahinnaksi tuli noin 6 eur/pv. Pyörällä pääsee kätevästi paikasta toiseen ja liikenne sujuu ihmeen jouhevasti, vaikka kaupungissa on pyöriä lähes saman verran kuin asukkaita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KULTTUURIA

Tälläkin reissulla oli pakko hakeutua kulttuurin pariin. Stedelijk-, Rijksmuseo sekä EYE-museoiden menossa olevat näyttelyt tuli koluttua tälläkin kertaa. Uutena kohteena tutustuimme valokuvamuseo FOAMiin, jossa oli japanilaisen Daisuke Yokotan näyttely Matter.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • IMG_6079.JPG
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja EYE-museossa Béla Tarrin näyttely Till the End of Word.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KAHVILAT JA RAVINTOLAT

Amsterdam on pullollaan kivoja kahviloita ja ravintoloita. Jokaisen on varmasti helppo löytää kaupungin monista kahviloista itselleen juuri se mieluisin, jossa on kiva viettää aikaa.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisenä iltana söimme CT Coffee & Coconut’ssa. Mukavan rento ravintola, ystävällinen henkilökunta ja hyvää ruokaa. Ihan nappi, suosittelen!

IMG_5906

Kaupunkiin oli äskettäin avattu uusi avocado-ravintola The Avocado Show, joka oli ainakin silloin niin suosittu, että ravintolan ulkopuolella oli pitkä jono. Emme jääneet jonottamaan, joten avocadot jäivät odottamaan seuraavaan kertaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisenä iltana nautimme fine diningia ravintola BAKissa. Viihtyisä ravintola hieman sivussa keskustasta, mutta paikalle pääsi kätevästi yhdellä raitiovaunulla Park Hotel Amsterdamilta.

Eipä jää tämäkään käynti viimeiseksi. Nyt annan fiiliskuville vielä tilaa. Toivottavasti kuvista välittyy hieman sitä tunnelmaa, minkä vuoksi Amsterdamille on niin helppoa menettää sydämensä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: