Olen kuullut Pärnusta paljon hyvää ja koska en ollut siellä aiemmin lomaillut, suunnistimme tänä kesänä Pärnuun. Matka Viking EXPRS:llä Tallinnaan ja automatka Tallinnasta Pärnuun kestää nelisen tuntia. Ei lentoa, ei monen tunnin istumista autossa.

Pärnu yllätti iloisesti. Olimme varanneet sviitin Tervis-kylpylähotellista, jonka hintataso ei paljoa poikennut kahden hengen standard- tai superior-huoneesta. Lähin uimaranta sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ja rannalle pääsee kätevästi hotellin takana sijaitsevan puiston poikki.

Sviitti sijaitsi 3. talon 5. kerroksessa ja tilaa oli mukavasti; sauna kylpyhuoneella, tilava makuuhuone, oleskeluhuone sekä pikku-wc. Lisäksi huoneistossa oli kaksi parveketta, joista toinen sijaitsi olohuoneen ja toinen makuuhuoneen puolella. Molemmilta parvekkeilta avautui laaja puistonäkymä ja puiden latvojen tasalla pilkotti meri. Kylpyhuone oli hieman ”kulahtanut” ja vaatii päivitystä lähitulevaisuudessa, mutta kaiken kaikkiaan Tervis on kattavine palveluineen ja ravintoloineen kokemisen arvoinen yöpymispaikka.

Syy, miksi valitsimme Tervisin, oli kylpylä, joka kuvien perusteella vaikutti ”maltilliselta”. En kaivannut suihkulähteitä enkä vesiliukumäkiä, minulle riitti 25 metrin uima-allas ja saunat. Tervisin kylpylästä löytyykin useampi sauna – on suomalaista saunaa, infrapunasaunaa, höyry-, aromi- ja suolasaunaa sekä japanilainen kylpy, poreallas ja hierova suihku. Hotellista löytyy myös varsin kattava kuntosali sekä hierontapalvelut.

Kylpylän buffet-aamiainen oli joka aamu sama ja alkoi hieman puuduttaa muutaman aamun jälkeen. Iso plussa à la carte ravintola Kuulle, joka sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa ja jossa ruokiin on huolella panostettu. Söimme lounaalla äyriäislautasen, joka oli runsas ja herkullinen, ja jälkiruuaksi paikan päällä valmistettua jäätelöä. Nam!

Nautimme myös eräänä iltana päivällisen Kuu-ravintolassa, harmi vain, etten ollut ottanut puhelinta tai kameraa mukaani, joten ikuistamatta jäi tilaamani vuohenjuusto, punajuuri-carpaccio viikunahillolla (8 e) sekä Pärnun lahden kuhafilee pestorisotolla (17 e). 

Sviittimme yläpuolella 6. kerroksessa sijaitsee myös viihtyisä Purje-kirjakahvila, josta saa smoothieta, coctaileja sekä suolaisia ja makeita huikopaloja. Kahvilan kirjahyllyistä löytyy muun muassa englannin-, ruotsin-, saksan-, suomen-, viron- ja venäjänkielistä lomalukemista. Kirjakahvilassa on myös viihtyisä terassi, jonka muhkealla sohvalla voi ihailla vaikkapa auringonlaskua.

Ihastuin Pärnun puistoihin, merenrantaan, katutaiteeseen…

PALA TALLINNAA

Koska laiva Helsinkiin lähti vasta illalla ja meillä oli päivä aikaa Tallinnassa, halusin nähdä muutama kuukausi sitten avatuneen Fotografiskan. Olen käynyt Tukholman Fotografiskassa, ja Tallinnan museo on yhtä upea. Museossa on esillä Anna-Stina Treumundin, Jimmy Nelsonin, Anja Niemen sekä Pentti Sammallahden töitä. Näyttelyt jatkuvat syyskuulle. Kannattaa ehdottomasti poiketa Tallinnan Fotografiskaan!

Fotografiska Tallinn

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: