Elämme ihmeellisiä aikoja. Poikkeukselliset toimet koronapandemian vuoksi ovat lamaannuttaneet Suomen ja maailman talouden, työllisyyden, matkailun, kuluttamisen ja ihmisten keskinäiset tapaamiset. Teamsit, zoomit, skypet ja muut ovat tulleet tutuiksi, kun työpalaverit, opiskelut ja valmennukset ovat siirtyneet verkkoon. Kirjastot, uimahallit, museot ja konserttisalit ovat suljettuina, joistakin ravintoloista saa take away -ruokaa ja kahviloista ehkä sen kahvin mukaansa. Koulutkin ovat siirtyneet etäopetukseen. Ihmisten elämä on kapeutunut ja hiljentynyt.

Koronan vaikutukset näkyvät myös omassa elämässäni. Viikottainen uintiharjoittelu loppui uimahallien sulkemiseen ja Uimastadion pysyy kiinni, joten harjoittelu ihka ensimmäiseen triathlonin sprintti- ja perusmatkaani pysähtyi kuin seinään. Tosin myös itse tapahtumat siirrettiin syksyyn tai jopa seuraavaan vuoteen. Kirjastoon ei pääse. Onneksi sentään ulos pääsee ja kevätkin etenee vauhdilla – valoa, aurinkoa, muuttolintuja, puut ja pensaat hiirenkorvilla ja kevään kukkaloisto parhaimmillaan. Onni, että korona osui keväälle eikä marraskuuhun!

Yrittäjän elämässä haasteet jatkuvat. Alkuvuosi käynnistyi lupaavasti, mutta hyvä alku pysähtyi tämän pandemian myötä eli hiljaista pitelee. Keskitynkin loppukevään Valmentamon harjoitusvalmennuksiin ja palvelumuotoilun opintoihini, että saan molemmat koulutukset kesällä purkkiin ja voin lisätä uudet taidot tekemisen palettiini.

Onhan pandemiasta seurannut hyvääkin. Yhteisöllisyys ja lähimmäisestä huolehtiminen on lisääntynyt, kiire puolestaan vähentynyt, ja onhan rajojen sulkemisella hetkellistä vaikutusta ilmastonmuutokseenkin.

Entä mitä covidista jää mieleen? Ainakin vessapaperin ja desinfiointiaineen hamstraus (kyllä, molempia löytyy kotoa), juoksulenkillä jokunen vastaantulija siirtyy metsään tai puun taakse sekä Trumpin ehdotus ruiskuttaa desinfiointiainetta suonensisäisesti koronapotilaisiin. Onhan näitä, mutta on pandemiasta seurannut hyvääkin. Yhteisöllisyys ja lähimmäisestä huolehtiminen on lisääntynyt, kiire puolestaan vähentynyt, ja onhan rajojen sulkemisella hetkellistä vaikutusta ilmastonmuutokseenkin, vaikka ilmastoasiat eivät juuri nyt olisikaan päällimmäisenä mielessä. Niin ja vielä yksi, minäkin innostuin pitkästä aikaa päivittämään blogiani 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: