Kävin kuluneella viikolla treffeillä, enkä missä tahansa treffeillä, vaan Espoon Yrittäjien järjestämillä Yritystreffeillä. Ensimmäistä kertaa. En ollut aiemmin kuullutkaan mistään yritystreffeistä, mutta käydessäni uudelle yrittäjälle suunnatussa StarttiPlus-tapaamisessa, kuulin, että yritystreffejä järjestetään ja sinne kannattaisi osallistua – kyseessä on eräänlaiset yrittäjien ”tindertreffit”. Hmm, mielenkiintoista, joten sinne!

Yritystreffejä järjestetään ympäri Suomea, ja tämän treffitapahtuman järjestänä toimi Espoon Yrittäjät yhteistyössä BM BusinessMakerin kanssa. Mukana oli myös muita yhteistyökumppaneita kuten Elisa, Fennia, Finnvera, OP Kevytyrittäjä sekä YritysEspoo. Tilaisuus, johon osallistuin järjestettiin Espoon Otaniemessä sijaitsevassa Sahassa, Konemiehentiellä. Koska asun nykyään Helsingissä, osallistuminen maksoi minulle 40 euroa, mutta kulu tuntui pieneltä siihen nähden, että tapahtumassa on mahdollisuus verkostoitua ja löytää myös mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita.

ILMOITTAUTUMINEN

Yritystreffeille rekisteröidytään BusinessMakerin sovelluksen kautta. Rekisteröityminen riittää ilmoittautumiseksi. Ilmoittautumisen yhteydessä kirjoitetaan lyhyt myyntiesittely omasta yritystoiminnasta.

BM sovelluksessa on helppo selata tapahtumaan osallistujat, lukea heidän esittelytekstinsä ja klikata itseä kiinnostavat kontaktit. BM aikatauluttaa treffit puolestani. Ennen tapahtumaa sain vielä sähköpostiini listan klikkaamistani kontakteista sekä tapaamisajat pöytänumeroineen. Mukana myös suositus valmistautua treffeille huolellisesti tutustumalla treffikumppaneiden profiileihin ja miettimällä oma tulokulma ja tavoitteet valmiiksi.

PAIKAN PÄÄLLÄ

Saapuessani paikan päälle, Sahassa oli jo runsaasti väkeä ja tilassa vallitsi iloinen puheensorina. Tarjolla oli myös suolasta syötävää sekä kahvia ja teetä. Olin epähuomiossani unohtanut ilmoittautumisen yhteydessä mainita, että olen kasvissyöjä, joten pöydälle jäi kanaleivät.

Varsinainen tapahtuma alkoi lyhyellä videoklipillä, jossa näytettiin myös yrittäjän elämään kiinteästi liittyviä epävarmuuden ja ilon hetkiä, ja kuinka verkostosta on mahdollista saada vertaistukea. Videon tunnelmaan oli helppo samaistua, kaikki on jo koettu yrittäjyyteni alkutaipaleella – epävarmuuden, pelon, ilon ja onnistumisen hetket – koko skaala.

Kaikki on jo koettu yrittäjyyteni alkutaipaleella – epävarmuuden, pelon, ilon ja onnistumisen hetket – koko skaala.

Videon jälkeen oli vuorossa varsinaiset treffit. Paikka oli täynnä pöytiä, joissa oli numerolaput ja joiden avulla mukanaolijat osaavat suunnistaa oikeaan pöytään tapaamaan treffikumppaniaan. Lisäksi tilassa oli suurempi verkostoitumispöytä, jonka äärellä on mahdollista verkostoitua taukojen aikana.

Yhdelle tapaamiselle on varattu 15 minuuttia ja kellon kilahdus tarkoittaa vuoron vaihtumisesta. Tapasin vajaan kahden tunnin sisällä seitsemän mielenkiintoista yrittäjää, jotka jollakin tavalla liippaavat läheltä omaa tekemistäni – valokuvaajaa, painoalan yrittäjää, graafikkoa, sisällöntuottajaa, markkinointihenkilöitä.. Kiitos heille mielenkiintoisista kohtaamisista ja keskusteluista!

TUNNELMAT TREFFIEN JÄLKEEN

Ilta oli mielestäni onnistunut ja mielenkiintoinen. Olin tyytyväinen, että lähdin mukaan. Poistuessani tapahtumasta Elisan yhteyshenkilö tuuppasi vielä Elisa 5G -ämpäriä mukaani, mutta en oikein nähnyt itseäni metrossa sininen ämpäri kainalossani, joten sinne jäi ämpäri, mutta sen sijaan käsilaukussa oli nippu käyntikortteja ja aimo annos hyvää energiaa tapaamistani uusista kontakteista.

Verkostoituminen on tämän päivän juttu – yksin ei kannata eikä pidä jäädä.

Aion jatkossakin osallistua Yritystreffeille. Jos tapahtuma kiinnostaa, ilmoittaudu BM BusinessMarkerin postituslistalle, niin saat sähköpostiisi tietoa ympäri Suomea järjestettävistä treffeistä ja pääset tapaamaan monia mielenkiintoisia yrittäjiä. Verkostoituminen on kuitenkin se tämän päivän juttu – yksin ei kannata eikä pidä jäädä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: