PALVELUMUOTOILU / MUOTOHIOMO

Olen tällä hetkellä Muotohiomossa oppimassa, kuinka palvelumuotoilua käytännössä tehdään. Palvelumuotoiluprojekti, jossa olen mukana, on Redin Majakan lähettirobottikokeilu, joka kuljettaa ruoka-annoksia Redin K-Supermarketista Majakan 33. kerroksen yhteistiloihin. Kuukauden kestävän pilottihankkeen aikana kokeillaan ruokalähetysten toimitusta myös Majakan asukkaiden kotiovelle. Kokeilun tavoitteena on kerätä asukkailta käyttäjäkokemuksia ja oppia samalla uuden teknologian toimivuudesta ja palveluiden saavutettavuuden parantamisesta. 

Ideana on, että Majakan asukkaat tekevät ruokatilaukset käyttöliittymän kautta K-Supermarkettiin, jossa tilatut ruoka-annokset pakataan robotin kyydissä olevaan kuljetusboxiin ja robotti kuljettaa tilaukset Redistä Majakkaan.

Kuvat: Forum Virium Helsinki

Lähettirobotti liikkuu K-Supermarketin ja Redin käytävillä sekä Majakassa itsenäisesti, mutta kokeilun aikana saattaja on aina mukana. Vastaavaa robottihanketta ei ole maailmalla ennen nähty, joten oli mielenkiintoista päästä mukaan työpajoihin ideoimaan robottihankkeen toteutusta sekä suunnittelemaan ja visualisoimaan robotin ulkoasua ja muuta visumateriaalia, kuten lattiateippejä, latausruutua, opasteita ja roll-uppia.

Kokeilua koordinoi Forum Virium Helsinki yhteistyökumppaneinaan As Oy REDIn Majakka, SRV ja KONE Oyj sekä REDIn K-Supermarket. Kokeilun toteuttavat Dimalog ja Muotohiomo.

Jos poikkeat Rediin ennen 24.10., voit bongata käytävältä viheltelevän robotin, joka parhaillaan toimittaa ruokatilausta Majakkaan. Robotin reitin tunnistaa oransseista ja sinisistä katkoviivoilla merkityistä lattiateipeistä.

ASUM-1-lähettirobotti seikkailee K-Supermarketin ja Redin käytäviltä Majakkaan ja takaisin 28.9.–24.10.2020 välisenä aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: